Saarikuvia-valokuvanäyttely koostui 35 vedoksesta. Suurin osa oli valokuvia, mutta mukana oli myös muutama sekatekniikalla toteutettu työ. Esimerkiksi meren hiomat hopeanharmaat puunkappaleet, suolavedessä uineet korkkikohot ja ulkoluodon rannalle huuhtoutuneet kengät olivat oleellinen osa näyttelyn henkeä. Lisäksi näyttelyyn liittyi runoja tai ajatelmia, joita meri oli päähäni pistänyt, kuten:

”Vain hullu rakastaa merta
Väitti viisas
Vain sellainen, joka ei tunne sitä eikä tiedä miten säälimätön ja ruma se voi olla.

Ei raukka tunne rakkautta.”

Saarikuvia oli esillä parin vuoden ajan yli kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Se kertoi Itämeren kotisaaristomme kulttuurista, luonnosta ja tunnelmista monipuolisesti. Kuvissa esiintyi niin ihmistoiminnan jälkiä kuin saariston omaleimaista luontoa Suomenlahdelta Pyhtäältä Saaristomerelle ja Ahvenanmaalle sekä Pohjanlahdelta Merenkukkuun saakka.

Lähtölaukaus Saarikuvia-valokuvanäyttelylle pamahti 1. kesäkuuta 2006 Tammisaaren vanhan kirkon kupeessa sijainneessa viehättävässä Gallery Soboleffissa. Sen jälkeen se kiersi esimerkiksi Ahvenanmaalla Eckerön Posti- ja tullitalossa, Porin Satakunnan luontotalossa Arkissa sekä Kotkan Maretariumissa. Näyttelyn näkivät paitsi tuhannet suomalaiset Helsingistä Inariin ja Paraisilta Lappeenrantaan myös hengästyttävän kansainvälinen joukko vierailijoita eri puolilta maailmaa, ainakin Australiasta ja Alankomaista, eri puolilta Britanniaa, Espanjasta, Italiasta, Japanista, Kolumbiasta, Latviasta, Norjasta, Perusta, Portugalista, Puolasta, Romaniasta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä, Tanskasta, Turkista, Uudesta-Seelannista, Venäjältä, Virosta, Yhdysvalloista ja Zimbabwesta!

Näyttely ei olisi nähnyt päivänvaloa ilman Finnfoto ry:n tukea. Tein 6×4,5 tuuman ja kinodiojen skannaukset ja säädöt itse, ja panostin kehysten sijaan kuvien määrään, laatuun sekä vaihteleviin kokoihin ja materiaaleihin. Myin näyttelystä muutamia teoksia yksityiskotien ohella parin kaupungin kokoelmiinkin, mutta myyntitulot eivät kattaneet edes näyttelyn valmistus- ja kierrätyskustannuksia. Näyttelyhankkeet vaativat suuria henkisiä ja rahallisia panostuksia.

Poimintoja yleisön terveisistä:

”Wonderful photos expressing so well and beautifully the archipelago. Love them all!!!”

”Erinomainen kokonaisuus. Fantastiset vedokset.”

”Verkligt fina bilder. Du älskar havet – det gör jag också!”

”Topfina skäribilder.”