Olin niin iloinen, kun Hangon kaupungin matkailutoimistosta otettiin yhteyttä ja pyydettiin toteuttamaan aikaa kestävä luontoteemainen matkailuesite Hangon kaupungille. Hanko on minulle tärkeä ja rakas kaupunki. Isälläni oli tapana viedä minut visiitille Hankoon jo pienenä vähintään kerran vuodessa. Oman perheen voimin olemme käyneet siellä mökiltä joka kesä pitkälti 30:ttä vuotta. Muina vuodenaikoina on yövytty ikonisessa Hotelli Regatassa, jossakin ihanista villoista tai ystävien luona. Hanko on ihana aina!

Esitteen nimeksi tuli ”Hanko antaa luonnonvoimaa”, ja sen aihepiireihin kuuluivat niin kallioiden ja dyynien kasvimaailma, luonnon maut, vesilautailu, lintuharrastus kuin eläintieteellinen asemakin. Ilse Klockars Hangon matkailutoimistosta kantoi vastuun tekstien kokoamisesta ja minä kuvituksesta, ulkoasusta ja taitosta. Osa kuvista valikoitiin Hangon kaupungin arkistoista, muutama sopiva meriluontokuva löytyi omasta kuva-arkistostani, ja laaja valokuvaajaverkostonikin osoittautui hyödylliseksi joidenkin erikoisaiheiden osalta.

Mukavasti sujuneen yhteistyön tuloksena syntyi kaunis, monipuolinen ja tutustumaan innostava esite, joka on kestänyt aikaa todella hyvin. 2013 valmistunut lehtinen oli yhä käytössä ainakin vielä kesällä 2020!