Kerran elämässä voi päästä mukaan projektiin, jossa yhdistyvät Marlene Dietrichin rakastajatar, äveriään bermudalaisen öljysuvun perijätär Marion Carstairs, ja joukko erilaisia miehiä, joiden intohimona ovat puuveneet. Vuonna 1938 valmistunutta, Blue Marlinina tunnetuksi tullutta, 12 metrin luokkaan kuuluvaa purjevenettä oli alun perin rakennettu mainitulle kilpaveneilijänä tunnetulle daamille. Värikkäiden vaiheiden jälkeen venekaunotar oli päätynyt liki raadoksi Sloveniaan.

Blue Marlin – Reincarnation on näyttävä kuvakirja tuon 1937 vesille lasketun puupurren historiasta, uskomattomasta entisöintihankkeesta ja uudesta elämästä. Evli Pankin hallituksen puheenjohtaja Henrik Andersin osti unelmiensa veneen ja entisöi sen rakkaudella, perinteitä vaalien ja laadusta tinkimättä. Miljoonaluokan veneremontti vei vuodet 2008–2016, ja sen ohella elvytettiin myös Kotkan Puuvenekeskus sekä suomalainen puuveneenrakennusperinne.

Puuvenekeskuksen projektikoordinaattori, everstiluutnantti Leo Skogström, tallensi entisöinnin vaihe vaiheelta sekä kokosi paitsi tietoa ja dokumentteja purren menneisyydestä myös hankkeesta kertovan teoksen tekijätiimin pyytäen minutkin mukaan. Kirjaprojektissakaan ei haluttu tinkiä laadusta – kirjalle toivottiin ulkoasua, joka kunnioittaisi vanhojen venemestareitten kätten jälkiä.

Skogströmin tekstien ja näkemyksellisten valokuvien sekä historiallisten dokumenttien lisäksi opuksen materiaali koostui Hannu Meriläisen upeista työpiirroksista ja Andrea Kollmannin ansiokkaista teksteistä. Sain kunnian olla kirjan päämuotoilija Tanja Koskisen hoitaessa pääosan taittotyöstä.