Alleco on suomalainen vesistötutkimuksiin keskittynyt asiantuntija­palvelu, joka ottaa näytteitä, tekee selvityksiä ja luo strategioita päätöksentekijöille. Paitsi Itämeri myös joet ja järvet sekä luonnonvarojen hallintaan ja ilmastonmuutokseen liittyvät kysymykset ovat Allecon asiantuntijoille tuttuja päiväntasaajalta Arktikselle. Lisäksi he tarjoavat työkaluja ja ratkaisuja vedenalaiseen työskentelyyn, tietojen keruuseen ja anlysointiin hankalissa olosuhteissa. Alleco onkin Suomen johtava vedenalaiseen luontoon erikoistunut yritys.

Tiemme kohtasivat, kun aikaisemmista yhteisistä hankkeista tuttu Allecon projektipäällikkö Juha Syväranta otti yhteyttä. Veden alla toimivat taulutietokone ja tutkimusvalaisimet oli pakattu persoonattomiin mustiin muovisalkkuihin ja uusille vedenalaisille työkaluille tarvittiin tehtävänkuvaan ja toimintaympäristöön sopiva ilme. Erikoistuotteille piti luoda yksilöllinen ja erottuva sekä yrityskuvaan sopiva ilme ripeästi ja kustannustehokkaasti.

Jouhevan ja joutuisan yhteistyön tuloksena suunnittelin tuotteille tyylikkäät ja Allecon näköiset vyötteet järkevään hintaan ja sovitussa aikataulussa.