Vähän ennen COVID-19:a, 2015-2018, tein puolisoni kanssa pitkät reppureissut maailman eri kolkille. Kuljimme erilaisilla teillä ja välineillä ja mahdollisimman vastuullisesti. Matkojen muistiinpanoista ja kuvasaaliista syntyi mahtava kolmiosainen Tiellä-kirjasarja. Ensimmäisessä osassa painellaan Siperian-junalla Kiinaan sekä Kaakkois-Aasian läpi Indonesian Komodolle. Toisessa osassa reissataan Euroopan läpi Ranskaan, konttilaivalla Brasiliaan, Etelä-Amerikan ympäri Väli-Amerikkaan ja visiitille Alaskaan. Viimeisessä osassa retkiautoillaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, sukelletaan Sulawesillä ja saarihypellään muun muassa Filippiineillä, Japanissa ja Koreassa.

Tiellä-kirjat sisältävät mukaansatempaavia ja elämänmakuisia kertomuksia reissuelämästä eri puolilla palloamme erityisesti luontokohteita etsien ja erilaisiin kulttuureihin tutustuen. Vastaan tulevat niin Venäjän ja Mongolian arot, Kiinan vesikylät ja kivimetsät kuin Borneon orangit ja komodonvaraanit. Tutuksi tulevat Patagonian jäätiköt, Andien tulivuoret, Galápagosin luottavaiset eläimet sekä Kodiakinsaaren merisaukot ja leijonahylkeet. Australian outback ja Uuden-Seelannin vuoret ja vuonot näyttävät parhaat (ja pahimmat) puolensa retkeillen ja koralliriutat valashaineen ja dugongeineen snorklaten. Toki tien varrella näkee koko elämän kirjon kaupunkeineen ja ihmisineen, eikä vastoinkäymisiltä tai kommelluksiltakaan vältytä.

Runsaasti kuvitetut (21×21 cm, 348–360 sivua / 192–212 kuvasivua, kartat ym.) opukset sisältävät paljon vinkkejä omien unelmamatkojen suunnitteluun ilman ainuttakaan maksettua mielipidettä. Lähde mukavalle nojatuolimatkalle ja poimi sopivimmat ideat omien reissujen toteuttamiseksi!

Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan, Konttilaivalla Amerikkaan ja Koreasta Australaasiaan voi ostaa esimerkiksi bod.fi -kirjakauppa:sta laadukkaana ja ekologisena tarvepainettuna kirjana (106,90–111,90 €) tai sähköisenä ePub-kirjana (24,99 €).

Tarvepainettuna paperia ei kulu eikä kirjoja paineta turhaan. Näin valmistetun kirjan hinta on valitettavasti korkeampi kuin perinteisesti painetun. Sekä painetusta että sähköisestä Tiellä-kirjasta saan tekijänä korvausta noin kymmenen euroa, lainatuista reilun euron.

%d bloggaajaa tykkää tästä: