Osta heti: bod.fi -kirjakauppa

Vähän ennen COVID-19-pandemiaa tein puolisoni kanssa pitkät reppureissut eri puolille maailmaa. Kuljimme erilaisilla teillä ja välineillä ja mahdollisimman vastuullisesti. Matkojen muistiinpanoista ja kuvasaaliista syntyi mahtava kolmiosainen Tiellä-kirjasarja. Ensimmäisessä osassa painellaan Siperian-junalla Kiinaan sekä Kaakkois-Aasian läpi Indonesian Komodolle. Toisessa osassa reissataan Euroopan läpi Ranskaan, konttilaivalla Brasiliaan, Etelä-Amerikan ympäri Väli-Amerikkaan ja visiitille Alaskaan. Viimeisessä osassa retkiautoillaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, sukelletaan Sulawesillä ja saarihypellään muun muassa Filippiineillä, Japanissa ja Koreassa.

Tiellä-kirjat sisältävät mukaansatempaavia ja elämänmakuisia kertomuksia reissuelämästä eri puolilla palloamme erityisesti luontokohteita etsien ja erilaisiin kulttuureihin tutustuen. Vastaan tulevat niin Venäjän ja Mongolian arot, Kiinan vesikylät ja kivimetsät kuin Borneon orangit ja Komodon varaanit. Tutuksi tulevat Patagonian jäätiköt, Andien tulivuoret, Galápagosin luottavaiset eläimet sekä Kodiakinsaaren merisaukot ja leijonahylkeet. Australian outback ja Uuden-Seelannin vuoret ja vuonot näyttävät parhaat (ja pahimmat) puolensa retkeillen ja koralliriutat valashaineen sekä dugongeineen snorklaten. Tien varrella näkee koko elämän kirjon eikä vastoinkäymisiltä tai kommelluksiltakaan vältytä.

Runsaasti kuvitetut (21×21 cm, 348–360 sivua / 192–212 kuvasivua, kartat ym.) kovakantiset opukset sisältävät paljon vinkkejä omien reissujen suunnitteluun ilman ainuttakaan maksettua mielipidettä. Lähde mukavalle nojatuolimatkalle ja poimi sopivimmat ideat unelmamatkojesi toteuttamiseksi!

Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan, Konttilaivalla Amerikkaan ja Koreasta Australaasiaan voi ostaa esimerkiksi bod.fi -kirjakauppa:sta laadukkaana ja ekologisena tarvepainettuna kirjana (106,90–111,90 €) tai sähköisenä ePub-kirjana (24,99 €).

Tarvepainettuja kirjoja ei paineta eikä paperia kulu turhaan. Näin valmistetun kirjan hinta on valitettavasti korkeampi kuin perinteisesti painetun. Sekä painetusta että sähköisestä Tiellä-kirjasta saan tekijänä korvausta noin 8,50 euroa, lainatuista reilun euron.