Minun Suomeni -kirjan toimittaja Matti Torkkomäki kertoo: ”Teoksen idea syntyi maamme itsenäisyyden 80-juhlavuodesta ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n 20. toimintavuodesta: mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa maamme merkkipäivää kuin julkaista luontoamme monipuolisesti esittelevä kuvateos.”

Kirjan avaa esipuheessa taiteilija Silja Rantanen, joka sanoi tuntevansa luontoa huonosti, mutta koki tehtävän tärkeäksi ja innostavaksi. Tietopuolesta pitävät huolta muut kirjoittajat Satu Apo, Seppo Vuokko, Esko Kuusisto, Teuvo Suominen ja Antero Järvinen. Takakannen teksteissä: ”Metsät, suot, vedet, kulttuurimaisemat ja tunturit ovat innostaneet kirjoittajia puhuttelevaan ilmaisuun.” ja ”Teoksen häikäisevä kuvitus edustaa suomalaista parhaimmistoa.”

Minun Suomeni ilmestyi vuonna 1997, ja vielä varsin tuoreena jäsenenä minulta hyväksyttiin kirjaan 1995 syyskuussa Enontekiössä kuvaamani otos ruskaisista riekonmarjoista. Paitsi tunturiosuuden kuvitukseksi kuva poimittiin ilokseni myös upean kuvateoksen varsinaiseen kanteen. Vuosien jälkeenkin tuo kaunissävyinen 6×4,5 senttimetrin rullafilmille tallennettu otos kuuluu edelleen omiin lempikuviini, ja siitä on teetetty myös näyttävä 164×86 sentin kokoinen taulu sisareni seinälle.