Luonnonkalenteri on suomalainen klassikko. Se on ilmestynyt keskeytyksettä jo vuodesta 1974. Olen ollut mukana luotsaamassa suomalaisen luonnonsuojelun lippulaivatuotetta vuodesta 2000 alkaen. Lisäksi olen antanut panokseni muutamalle muullekin luonnonsuojelun hyväksi myytävälle tuotteille. Suunnittelin esimerkiksi Kaj Frankin Teema-sarjan mukiin liiton norppatunnukseen pohjautuvan kuvituksen. Kuppi toimii hyvin yksinään ja on yhdistettävissä muihin Iittalan Teema-astioihin.

15 ensimmäistä luonnonkalenteriani olen tehnyt pääosin saman kalenteritiimin voimin. Suomen luonnonsuojeluliiton mitalilla ja Finnfoton palkinnolla huomioitu Kaija Keskinen on ollut tiimin organisaattori ja Radio Suomen Luontoillan alkuperäisestä asiantuntijaraadista tuttu filosofian maisteri, kasvitieteilijä ja luontotoimittaja Seppo Vuokko on kirjoittanut asiantuntevat tekstit. Sepon jäätyä kalenterityöstä ”eläkkeelle” teksteistä on vastannut Suomen luonnonsuojeluliittoa 10-vuotta puheenjohtajana luotsannut biologi ja filosofian tohtori Risto Sulkava.

Pohdimme kiinnostavia teemoja ja käymme läpi tuhansia Suomen parhaiden luontokuvaajien otoksia vuosittain. Seulomamme kuvamäärä yltää varmasti jo satoihin tuhansiin. Kommentoimme toistemme tekemisiä tehtävärajojen yli sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä. Työ Luonnonkalenterin parissa on ollut valtavan hauskaa!

Kalenterin julkaisee Suomen Luonnonsuojelun Tuki Oy. Kalenteri käännetään ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Suomen- ja ruotsinkielisiin kalentereihin on merkitty Suomen viralliset juhla- ja nimipäivät, ja kaikissa kieliversioissa on tilaa omille merkinnöille. Kalentereihin voi myös painattaa yrityksen tai yhteisön logon ja yhteystiedot. Brändätty lahja muistuttaa antajastaan koko vuoden.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: