Kansainvälisesti tunnetun luontokuvaajan Hannu Hautalan kirja Ei Pöllömpää julkaistiin 2001 Suomen Luonnonsuojelun Tuki Oy:n kustantamana. Teoksen tekstin on kirjoittanut kuusamolainen opettaja Elli Leskelä Hannun kuvien ja tarinoiden pohjalta. Kirjassa esitellään kaikki kymmenen Suomessa tavattavaa pöllöä, ja se vie lukijan kuvaajan matkassa pöllöjen salaperäiseen maailmaan. Nuoremmille lukijoille suunnattuun kirjaan on koottu perustiedot maamme pöllöistä ja niiden elintavoista: miten pöllöjen tarkka kuulo ja näkö toimivat ja kuinka pöllöt saalistavat, pesivät ja hoitavat poikasiaan.

Tehtäväni oli valita tuohon ties kuinka monenteen Hannun kirjaan kuvat sekä suunnitella opuksen ulkoasu ja taitto. Se tarkoitti matkaa Hannun ”bunkkeriin” Kuusamoon valikoimaan pöllökirjaan sopivat kuvat valokuvaajakonkarin vaikuttavasta arkistosta. 

Hannu ja Elli lienevät olleet lopputulokseen tyytyväisiä. Tekijän kappaleeseen on kirjoitettu Hannun lennokkaalla käsialalla: ”Kuusamossa, kovin myöhästyneenä – edelleen ihastuneena (on ollut niin mahdoton hoppu!) Mutta kiitokset 100 ja 1 kertaa hyvästä yhteistyöstä Hannu Hautala” ja sievällä ja siistillä käsialalla: ”Kiitos hienosta työstä! Elli Leskelä 12.10.01 Kuusamossa”.