Filosofian tohtori, Joensuun yliopiston ympäristötieteen dosentti ja Tansanian Wildlife Research Instituten tutkijalta Olli Marttilalta ilmestyi vuonna 2004 teos, joka on ”Unelmiesi haavematka villieläinten Afrikkaan” ja ”Koskettava puheenvuoro Tansanian ainutlaatuisen luonnon puolesta.” ”Teos vie mukaansa vuodenaikojen kiertoon, kulkee savannilta vuorille ja johdattaa uuden elämän synnystä aina siihen hetkeen, kun syke sammuu ja muuttuu tasankojen tomuksi.”

Kirja on toinen Ollin kirjoista, jonka ulkoasun ja taiton olen saanut suunnitella. Sen sisällys on jaoteltu pääjaksoihin aihepiireittäin: Yksi maa, yksi vuosi, yksi päivä, elämän vuo, ja ihminen. Teoksessa on hänen aikaisempiin teoksiin verrattuna erilainen, esteettisempi ja puhuttelevampi, lähestymistapa Afrikan luontoon. Kuten hän saatesanoissaan tiivistää: ”Tansanian luonto voi puhutella hyvin erilaisin äänenpainoin, mutta se ei ole kaukainen haavekuva … Tansania on totta.” ja ”…yhtenä tavoitteena on auttaa syventämään … ymmärrystämme siitä, että elävään luontoon liittyvä pitkä historia ansaitsee myös sellaisen tulevaisuuden, joka on huolenpidon arvoinen.”

Teoksen ulkoasukin sai kehuja, jollaisia harvoin saa. ”Fanipostina” tuli käsin kirjoitettu kortti: ”Hitsit, miten hyvä taitto Afrikan arkissa!” ja perässä vielä onnittelut ja menestyksen toivotukset!