Makuja ja muotoja
Studioravintola Tundran keittiömestari, keraamikko Jarmo Pitkänen, on luonut synnyinseudulleen Kuusamoon ainutlaatuisen gastronomian ja keramiikkataiteen synteesin. Maailman keittiöitä pari vuosikymmentä kiertänyt kahden käsityöammatin taitaja loihtii tunnelmallisia ravintolaillallisia ja elämyksellisiä kokkauskursseja kotitilallaan Kuusamon Ruukinvaarassa kirkasvetisen järven rannalla. Hän käyttää hyväkseen pohjoisen luonnon antimia, tuoretta kalaa, riistaa ja villiyrttejä, ja muotoilee niistä paitsi maistuvia myös näyttäviä annoksia itse […]
Kuin pieni Suomi
Pysyvä asutus on vakiintunut Espoon seudulle noin 1500 vuotta sitten, mutta ensimmäinen tunnettu kirjallinen maininta paikasta nimeltä Espa by on tehty vasta 1431. Espoon katsotaan syntyneen virallisesti 1458, kun Espoon seurakunnan kirkkoherra Henricus Olai astui virkaansa. Kun Espoo täytti 550 vuotta vuonna 2008, päätettiin koostaa kotiseudusta kolmella kielellä kertova juhlakirja: Kuin pieni Suomi – Espoon luontoa […]