”… Asumuksen helmojen alta luikersi raikkaita tuulahduksia arolta. Yö oli kylmä kuin pakastekalan peräpäässä … Virkaintoiset vahtikoirat murisivat ja haukkuivat pitkin yötä, ja kollegat vastasivat kaukaa. Hevoset hirnahtelivat. Seudulla oli kuulemma susia. Uni tuli ja meni pätkittäin. Nenänpäätä palelsi ja vilu värisytti… Sekään ei ollut niitä parhaiten nukuttuja öitä, mutta varmasti ikimuistettavimpia…”

Koronakurimus on ollut kova meille kaikille. Virusta väistellessä olemme joutuneet luopumaan ystävien tapaamisista, tulevaisuudensuunnitelmista, joku on jopa menettänyt omaisensa. Olemme pistäneet monet asiat tauolle, mistä ovat kärsineet erityisesti yrittäjät. Taskuravunkin työt vähenivät maaliskuusta 2020 alkaen alle puoleen. Jäi aikaa tehdä kirjaa, ja syntyi Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan, joka on saatavissa BoD.fi -kirjakaupasta laadukkaana kovakantisena print-on-demand-kirjana (106,90 €) sekä sähköisenä kirjana (24,99 €).

Tein mieheni kanssa 2015-2018 pitkät reissut muun muassa Aasiaan, Amerikkoihin ja Koreasta Oseaniaan. Taitoimme matkaa erilaisilla teillä ja välineillä mahdollisimman paljon pallon pintaa pitkin. Matkojen muistiinpanoista ja kuvista sai alkunsa Tiellä-trilogia, jonka keväällä 2021 julkaistu ensimmänen osa on Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan. Jatko-osissa reissataan muun muassa rahtilaivalla Etelä-Amerikkaan ja road tripeillä Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Ne julkaistaan heti niiden valmistuttua vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan on mukaansatempaava ja elämänmakuinen kertomus matkasta Helsingistä muun muassa Kiinan, Mongolian ja Kaakkois-Aasian läpi Indonesian Komodolle etupäässä luontokohteita etsiskellen. Toki tien varrelle osuu myös koko elämän kirjo ihmisineen, kaupunkeineen, kylineen ja maaseutuineen sekä vastoinkäymisineen, kommelluksineen ja unohtumattomine elämyksineen.

Runsaasti kuvitettu (yhteensä 348 sivua / 212 valokuvasivua + kartta ym.) opus sisältää paljon ideoita ja vinkkejä oman unelmamatkan toteuttamiseen ilman ainuttakaan maksettua mielipidettä. Uppoudu mukaan koronaturvalliselle nojatuolimatkalle ja poimi sopivimmat ideat oman reissun toteuttamiseksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: