”… Asumuksen helmojen alta luikersi raikkaita tuulahduksia arolta. Yö oli kylmä kuin pakastekalan peräpäässä … Virkaintoiset vahtikoirat murisivat ja haukkuivat pitkin yötä, ja kollegat vastasivat kaukaa. Hevoset hirnahtelivat. Seudulla oli kuulemma susia. Uni tuli ja meni pätkittäin. Nenänpäätä palelsi ja vilu värisytti… Sekään ei ollut niitä parhaiten nukuttuja öitä, mutta varmasti ikimuistettavimpia…”

Koronakurimus oli kova koitos. Virusta väistellessä jouduimme luopumaan ystävien ja sukulaisten tapaamisista ja tulevaisuudensuunnitelmista. Joku menetti vielä enemmän – yksi asiakkaaanikin kuului koronan uhreihin. Kun monet tekemiset pistettiin tauolle, jotkut yrittäjät kärsivät, toiset porskuttivat lujaa. Taskuravun työt hiipuivat murto-osaan entisestä maaliskuulta 2020 alkaen. Päätin ryhtyä valtavaan projektiin, mistä ei tullut tuloja mutta syntyi kirjoja.

Vähän ennen koronaa 2015-2018 olimme mieheni kanssa tehneet pitkät reissut muun muassa Aasiaan, Amerikkoihin sekä Koreasta Australaasiaan. Olimme taittaneet matkaa erilaisilla teillä ja välineillä mahdollisimman paljon pallon pintaa pitkin. Noiden matkojen muistiinpanoista ja kuvasadosta sai alkunsa Tiellä-trilogia, jonka keväällä 2021 julkaistu ensimmänen osa on Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan. Jatko-osissa reissataan muun muassa rahtilaivalla Etelä-Amerikkaan ja retkiautoillaan Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Tiellä – Konttilaivalla Amerikkaan julkaistiin syksyllä 2021 ja Tiellä – Koreasta Australaasiaan tulee 2022 keväällä.

Siperian-junalla Aasiaan on mukaansatempaava ja elämänmakuinen kertomus matkasta Helsingin rautatieasemalta Venäjän ja Mongolian kautta Kiinaan sekä sieltä Kaakkois-Aasian ja Indonesian läpi Komodolle etupäässä luontokohteita etsiskellen. Toki tien varrelle osuu koko elämän kirjo kaupunkeineen, kylineen ja ihmisineen, eikä vastoinkäymisiltä tai kommelluksiltakaan vältytä.

Runsaasti kuvitettu (21×21 cm, 348 sivua / 212 kuvasivua, kartta ym.) opus sisältää paljon ideoita ja vinkkejä vaikkapa omien unelmamatkojen suunnitteluun ilman ainuttakaan maksettua mielipidettä. Uppoudu koronaturvalliselle nojatuolimatkalle ja poimi sopivimmat ideat oman reissun toteuttamiseksi!

Tiellä – Siperian-junalla Aasiaan voi ostaa esimerkiksi bod.fi -kirjakauppa:sta laadukkaana ja ekologisena tarvepainettuna kirjana (106,90 €) tai sähköisenä ePub-kirjana (24,99 €).

%d bloggaajaa tykkää tästä: