Kiipesin mieheni kanssa syksyllä 2015 Moskovan-junaan ja lähdimme reppureissuun. Rapiat kolmekymmentä vuotta työputkea oli takana ja kaksi fiksua tytärtä omillaan. Oli haikeaa jättää rakkaat sukulaiset ja ystävät niin pitkäksi aikaa – mutta unelma oli toteutettava juuri silloin eikä ”sitten kun…”.

Kolme upeaa, palttiarallaa seitsemän kuukauden mittaista matkaa on takana. Painelimme Siperian junalla Kiinaan ja jatkoimme Kaakkois-Aasiaan ja Indonesiaan saakka. Seuraavana syksynä astuimme Ruotsin-laivaan. Tukholmasta suuntasimme junilla ja linja-autoilla Ranskaan ja sieltä konttilaivalla Brasiliaan. Kiersimme ympäri Etelä-Amerikkaa Keski-Amerikkaan asti ja lopuksi lennähdimme Alaskaan moikkaamaan siskontyttöä. Viimeisenä toteutimme unelmien road tripit Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, joiden perään matelimme Filippiinien läpi paikallisbusseilla ja saarihyppelimme Japanin Riukiu-saarilta Etelä-Koreaan.

Koimme upeita elämyksiä eri puolilla palloa. Katselimme orankeja silmästä silmään Borneolla, komodonvaraaneja Komodolla, jaguaareja Brasilian Pantanalissa, guanakoja Patagoniassa, merileguaaneja Galapagoksella ja stellerinmerileijonia Kodiakinsaarella… Kengurut, nokkasiilit ja emut tulivat tutuiksi Australiaa kiertäessä ja keat sekä wekat Uudessa-Seelannissa. Merenpinnan alla kohtasimme paitsi leijonahylkeitä, valashaita myös lukuisia merikilpikonnia. Onnenkantamoisena saimme snorklata jopa dugongin kanssa!

Blogi on yhä hengissä, vaikkemme enää ehdi reissaamaan yhtä paljon ja postauksia tulee harvemmin. Blogilla ei koskaan ollut tarkoitus tienata. Perustin sen lähinnä matkapäiväkirjaksi sekä lukijoiden iloksi. Kokemukset ja neuvot ovat ilmaisia!

%d bloggaajaa tykkää tästä: