”Maasturi hyppii ja pomppii, heiluu ja huojuu villisti. Se hakee omia ajolinjoja, hidastelee pehmeissä kohdissa ja ampaisee eteenpäin löydettyään jotain kiinteämpää renkaiden alle. Ajoura on vain yhden auton levyinen, mutta on pakko painaa vauhdilla eteenpäin, ettemme jää jumiin ultrapehmeään räikeän oranssiin kvartsihiekkaan. Ei olisi kiva jäädä jumiin korventavan kuumalle niemelle kauas kaikesta – myös kännykkäkentistä.”

Vähän ennen COVID-19 koronavirusta teimme mieheni kanssa pitkät reissut Aasiaan, Amerikkoihin sekä Etelä-Koreasta Uuteen-Seelantiin. Matkasimme erilaisilla teillä mahdollisimman vastuullisesti. Reissujen muistiinpanoista ja kuvasaaliista syntyi Tiellä-trilogia, ja keväällä 2022 julkaistu Tiellä – Koreasta Australaasiaan on trilogian viimeinen osa. Ensimmäisessä osassa reissataan Siperian-junalla Kiinaan sekä Kaakkois-Aasian ja Indonesian läpi Komodolle. Toisessa osassa painellaan Euroopan läpi Ranskaan, sieltä konttilaivalla Brasiliaan sekä Etelä-Amerikan ympäri Väli-Amerikkaan ja Alaskaan.

Tiellä – Koreasta Australaasiaan on houkuttava ja koukuttava kuvaus mm. retkiautoilusta Australiassa ja Uudessa-Seelannissa sekä saarihyppelystä Filippiinien, Taiwanin sekä Japanin pikkusaarten kautta Etelä-Koreaan ennen muuta luonnonihmeitä, kuten kenguruita, nokkasiilejä, valashaita, dugongeja ja kummituseläimiä, hämmästellen.

Runsaasti kuvitettu (21×21 cm, 360 sivua / 193 kuvasivua, kartta ym.) opus sisältää lukuisia ideoita ja vinkkejä omien unelmamatkojen pohjaksi ilman maksettuja mielipiteitä. Lähde mukavalle nojatuolimatkalle ja löydä ihanat ideat omien reissujen toteuttamiseksi! 

Tiellä – Koreasta Australaasiaan voi ostaa esimerkiksi bod.fi/kirjakauppa:sta laadukkaana ja ekologisena tarvepainettuna kirjana (111,90 €) tai sähköisenä ePub-kirjana (24,99 €).

%d bloggaajaa tykkää tästä: