”Edessä vain merta ja taivasta. Niiden välissä kaareutuu ääretön horisontti. Se jatkuu täydet 360 astetta ympäriinsä. Joskus kaukana taivaanrannan autereessa häämöttää toinen laiva, pari kertaa jopa pieni purjevene, mutta yleensä – ei mitään. Meri on tummansininen ja alla on vettä käsittämättömät neljästä viiteen kilometriä. ”Matalikkojen” kohdalla Navionixin kartta-sovellus näyttää sataakahtakymmentä metriä, kun tie vie mahtavan vedenalaisen vuoriston yli.”

Osta Tiellä – Konttilaivalla Amerikkaan BoD.fi -kirjakaupasta laadukkaana ja ekologisena tarvepainettuna kirjana (106,90 €) tai sähköisenä ePub-kirjana (24,99 €).

Korona otti ja korona antoi. Kun koronavirus vei Taskuravun työt maaliskuustaa 2020, keskityin suureen urakkaan, josta ei tullut tuloja mutta tuli kirjoja. 

Hiukan ennen kuin se pirun virus sulki maailman olimme tehneet mieheni kanssa pitkät reissut Aasiaan, Amerikkoihin sekä Etelä-Koreasta Uuteen-Seelantiin. Olimme tehneet matkaa erilaisilla teillä ja välineillä mahdollisimman paljon pallon pintaa pitkin. Noiden upeiden matkojen muistiinpanoista ja kuvasaaliista sai alkunsa Tiellä-trilogia, jonka syksyllä 2021 julkaistu kakkososa on Tiellä – Konttilaivalla Amerikkaan. Ensimmäisessä osassa reissataan Siperian-junalla Kiinaan ja jatketaan Kaakkois-Aasian ja Indonesian läpi muun muassa Komodolle. Viimeisessä osassa, joka julkaistaan keväällä 2022 muun muassa retkiautoillaan Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa, sukellellaan Sulawesillä ja saarihypellään Japanissa.

Konttilaivalla Amerikkaan on kiehtova kertomus matkasta Euroopan läpi, Etelä-Amerikan ympäri Väli-Amerikkaan ja sukuloimaan Alaskan Kodiakinsaarelle erityisesti luontoon, kulttuureihin ja historiaan tutustuen. Toki tien varrelle sattuu myös kaikenlaista yllättävää eikä vastoinkäymisiltä tai kommelluksiltakaan vältytä.

Runsaasti kuvitettu (21×21 cm, 360 sivua / 192 kuvasivua, kartta ym.) opus sisältää paljon ideoita ja vinkkejä sen oman unelmamatkan suunnitteluun ilman ainuttakaan maksettua mielipidettä. Lähde ihanalle nojatuolimatkalle ja poimi sopivimmat ideat oman reissun toteuttamiseksi. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: