”Edessä vain merta ja taivasta. Niiden välissä kaareutuu ääretön horisontti. Se jatkuu täydet 360 astetta ympäriinsä. Joskus kaukana taivaanrannan autereessa häämöttää toinen laiva, pari kertaa jopa pieni purjevene, mutta yleensä – ei mitään. Meri on tummansininen ja alla on vettä käsittämättömät neljästä viiteen kilometriä. ”Matalikkojen” kohdalla Navionixin kartta-sovellus näyttää sataakahtakymmentä metriä, kun tie vie mahtavan vedenalaisen vuoriston yli.”

Korona otti ja korona antoi. Koronaviruksen vietyä Taskuravun työt maaliskuusta 2020 alkaen, keskityin suureen urakkaan, josta ei tullut tuloja mutta tuli kirjoja. 

Hiukan ennen kuin se pirun virus sulki maailman olimme tehneet mieheni kanssa pitkät reissut Aasiaan, Amerikkoihin sekä Etelä-Koreasta Uuteen-Seelantiin. Olimme tehneet matkaa erilaisilla teillä ja välineillä mahdollisimman paljon pallon pintaa pitkin. Noiden mahtavien matkojen muistiinpanoista ja kuvasaaliista sai alkunsa Tiellä-trilogia, jonka syksyllä 2021 julkaistu kakkososa on Tiellä – Konttilaivalla Amerikkaan. Ensimmäisessä osassa reissataan Siperian-junalla Kiinaan ja jatketaan Kaakkois-Aasian ja Indonesian läpi Komodolle. Viimeisessä osassa, joka julkaistaan keväällä 2022, retkiautoillaan Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa, sukellellaan Sulawesillä ja saarihypellään Japanissa ynnä muuta.

Konttilaivalla Amerikkaan on kiehtova kertomus matkasta Euroopan läpi, Etelä-Amerikan ympäri Väli-Amerikkaan ja sukuloimaan Alaskaan erityisesti luontoon, kulttuureihin ja historiaan tutustuen. Vastaan tulee niin Patagonian mahtavat jäätiköt, Andien tulivuoret, Galápakosin luottavaiset eläimet kuin Kodiakinsaaren keikkuvat kevätsäät. Toki tien varrelle sattuu myös kaikenlaista yllättävää eikä vastoinkäymisiltä tai kommelluksiltakaan vältytä.

Runsaasti kuvitettu (21×21 cm, 360 sivua / 192 kuvasivua, kartta ym.) opus sisältää paljon ideoita ja vinkkejä omien unelmamatkojen suunnitteluun ilman ainuttakaan maksettua mielipidettä. Lähde ihanalle nojatuolimatkalle ja poimi sopivimmat ideat omien reissujen toteuttamiseksi! 

Tiellä – Konttilaivalla Amerikkaan voi ostaa esimerkiksi bod.fi/kirjakauppa:sta laadukkaana ja ekologisena tarvepainettuna kirjana (106,90 €) tai sähköisenä ePub-kirjana (24,99 €).

%d bloggaajaa tykkää tästä: