Luonnonkalenteri on suorastaan suomalainen klassikko. Se on ilmestynyt keskeytyksettä vuodesta 1974 lähtien. Olen saanut olla mukana luotsaamassa suomalaisen luonnonsuojelun lippulaivatuotetta vuodesta 2000 lähtien.

15 kalenteria syntyi pääosin saman mahtavan kalenteritiimin voimin. Suomen luonnonsuojeluliiton mitalilla ja Finnfoton palkinnolla huomioitu Kaija Keskinen on ollut tiimin organisaattori ja sydän. Ylen Radio Suomen Luontoillan alkuperäisestä asiantuntijaraadista tuttu filosofian maisteri, kasvitieteilijä ja luontotoimittaja Seppo Vuokko on kirjoittanut asiantuntevat ja raikkaat tekstit. Sepon jäätyä kalenterityöstä ”eläkkeelle” hänen sijalleen on astunut Suomen luonnonsuojeluliittoa 10-vuotta puheenjohtajana luotsannut biologi ja filosofian tohtori Risto Sulkava.

Pohdimme kiinnostavia teemoja ja käymme läpi tuhansia Suomen parhaiden luontokuvaajien otoksia vuosittain. Vuosien mittaan seulomamme kuvamäärä yltää varmasti jo satoihin tuhansiin. Voimme myös kommentoida toistemme tekemisiä tehtävärajojen yli hyvässä sovussa ja yhteisymmärryksessä. Työ Luonnonkalenterin parissa on ollut valtavan hauskaa!

Kalenterin julkaisee Suomen Luonnonsuojelun Tuki Oy, joka antaa joka vuosi myyntiin sidotun tukisumman Suomen luonnonsuojeluliiton luonnonsuojelutyöhön. Kalenteri käännetään ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi. Suomen- ja ruotsinkielisiin kalentereihin on merkitty Suomen viralliset juhla- ja nimipäivät, ja kaikissa kieliversioissa on mukavasti tilaa omille merkinnöille.

Kalentereihin voi myös painattaa yrityksen tai muun yhteisön logon ja yhteystiedot. Brändätyt lahjat toimivat kauniina lahjoina, jotka muistuttavat antajastaan koko vuoden.

%d bloggaajaa tykkää tästä: